Grekisk tarhana - soppa

  • 59 kr

Glikos trahanas är en grekisk tarhana som tillverkas genom en traditionell process. I detta fall knådas mannagryn med mjölk och mjölksmör för att skapa en deg.

I lager.
Dela

Glikos trahanas är en grekisk tarhana som tillverkas genom en traditionell process. I detta fall knådas mannagryn med mjölk och mjölksmör för att skapa en deg. Degen rivs sedan försiktigt för att ge den sin speciella form. Slutligen sprids den för hand för att torka innan den är redo att packas.

Trahana är en typisk ingrediens inom det grekiska köket och används i olika maträtter. Det kan användas som bas för soppor, såser eller som en kompletterande ingrediens i rätter som moussaka eller stifado. Det ger en unik smak och textur till maten och bidrar till att ge den en autentisk grekisk touch.

Glikos trahanas, med sin handgjorda process och noggrant utvalda ingredienser, ger en särskild smak och kvalitet till dina rätter. Utforska olika recept och njut av denna traditionella grekiska tarhana i dina egna matlagningsexperiment.

Ingredienser: Durumvetegryn, färskpastöriserad helmjölk (250g per kg mannagryn), Mjölksmör (28g per kg mannagryn), Salt (max 2%).

Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1587 kj / 375 kcal, Fett 3,6 g, Varav mättat fett 2,2 g, Kolhydrater 70,3 g, Varav sockerarter 3,8 g, Protein 13,8 g, Salt 2,15 g.